Производството на колаген и еластин, одговорни за мазност и еластичноста на кожата, кон 35 години се забавува. Еден од овие компоненти е хидролизиран еластин, влегува во составот на високоефективениот хидратантен крем. Кремите содржат екстракт од шафран, витамин Е и алантоин.