fbpx

Тонален крем за лице

645,00 ден

Комбинира својства на коректор и хранлив крем: ја маскира несовршеноста и ја прави кожата да изгледа свежа.

Категорија:
Споделете го продуктот

Опис

Комбинира својства на коректор и хранлив крем: ја маскира несовршеноста и ја прави кожата да изгледа свежа.
Совршено ја навлажнува и штити вашата кожа од неповолни фактори на животната средина. Ја прави вашата кожа мазна како кадифе и додава нежен сјај на вашиот тен. Производите од серијата „Овча плацента“ содржат плацентарен екстракт, биолошки активни
супстанции кои помагаат да се обнови стареењето на клетките на кожата. Содржи биолошки компоненти со алги, плацента, природни аминокиселини и многу ефикасни состојки за навлажнување.
Го активира функционирањето на клетките, ги зајакнува мембраните на клетките на кожата. Совршено ја штити кожата од ефектот на УВ зраците во текот на целиот ден. Дава кадифеност на кожата и природна нежна нијанса.

Состојки:
– Екстракт од овча плацента – го подобрува имунитетот на клетките и ја зајакнува нивната мембрана ја штити кожата од негативни влијанија на животната средина;
– Аминокиселини – навлегуваат длабоко во кожата и ги стимулираат заштитните својства;
– Витамини и хранливи материи;
– СОД (супероксид) – антиоксидантни ензими ја штитат кожата од слободни радикали.
– Додатоци врз основа на алги – освежуваат и ја храни кожата.
– Природни средства за навлажнување – активно ја навлажнуваат кожата, ја подобруваат нејзината способност да одржува влажност.

За секаков вид кожа.

Се препорачува за лица од 35-годишна возраст.

За дополнителни информации консултирајте се со Вашиот професионален консултант.